Welkom bij de Jubileumsite van Scouting Oost 1
Het laatste nieuws
Kampvuurverhalen
Onze Oud-leden
Wie zijn dit
Moet je horen
Fotoalbum
Wist je dat ...
Contact
Aanmelden kan niet meer
Valid HTML 4.01 Transitional
Nieuws Nieuws

24 december 2011 DVD met filmpjes uit de jaren 70 beschikbaar
Op de tentoonstelling tijdens de reünie werd een super 8 film getoond met een overzicht van enkele zomerkampen uit de jaren 70 en een installatie van verkenners. Er was een vraag, van velen, of er een kopie beschikbaar was. Toen nog niet maar nu is er een mooie DVD gemaakt van deze filmpjes.

De kosten van deze DVD zijn € 12,50 incl. verzendkosten en is te bestellen door een mailtje te sturen naar . Graag met opgave van het aantal DVD's dat u wilt bestellen, alsook uw adresgegevens zodat wij weten waar we de DVD naar toe kunnen sturen. U krijgt hiervan een ontvangstbevestiging.
Daarnaast dient u het totaalbedrag van uw bestelling over te maken op ING rekening 9637115 t.n.v. STICHTING VRIENDEN VAN SCOUTING OOST 1 o.v.v. DVDJaren70.
Zodra ook de betaling binnen is zal de DVD zo snel mogelijk naar u opgestuurd worden.
DVD Scouting jaren 70

Wij wensen u veel kijkplezier.

14 december 2010 Jubileumsite weer online
Na de verhuizing van de site van Scouting Oost 1 naar een andere provider, bleek onlangs dat de jubileumsite niet goed meegekomen was. Dat is nu hersteld, dus u kunt weer even terug in de tijd. Ok, niet zover, want 2008 is slechts 2 jaar geleden en niets in vergelijking met 75 jaar, maar toch :-)

Veel plezier.

4 december 2008 70's & 80's Reünie-Soos - de foto's
Het blijft toch heerlijk om die plaatjes waarmee je je eerste stappen op de dansvloer bij Scouting Oost 1 hebt gezet nog eens in dezelfde entourage terug te horen. Alleen, geen draaitafels meer op een plank welke d.m.v. touwen weer aan het plafond was vastgemaakt. Tegenwoordig gaat alles digitaal. Naast CD-spelers ook al een laptop die de nummers volledig automatisch voor je kan mixen. Er is in die 25 tot 40 jaar blijkbaar toch wel wat veranderd. Maar ondanks het gemis van wat gekraak tijdens de rustige nummers of een plaat die een stukje overslaat, was het een bijzonder geslaagde avond. Gelukkig hebben we de foto's nog.

16 oktober 2008 70's & 80's Reünie-Soos
De reunie was zeer geslaagd! Degenen die geweest zijn hebben het affiche van de reunie-Soos vast zien hangen. Maar ook voor oud-leden die niet aanwezig konden zijn, zaterdag 15 november is het zover: de 70's & 80's Reünie-Soos.
We hebben al veel positieve reacties ontvangen op de aankondiging. Zeg het voort :

Kom weer ouderwets swingen op de muziek uit de jaren 70 en 80,
georganiseerd door de Sooscommissies van toen en nu !
Wanneer: 15 november 2008
Waar: Scouting Oost 1
Vanaf: 20:30
Kledingvoorschriften: geen
Voor wie: (oud) leiding en oud-leden (vanaf 18 jaar)
Drankjes tegen scoutingprijzen
Aanmelding: vooraf aanmelden gewenst: ambank@hotmail.com of winbos@tele2.nl

 

11 september 2008 Foto's van de reünie
Hans Jansen was zo vriendelijk om tijdens de reünie foto's te maken (nogmaals dank hiervoor). U vindt deze terug in ons fotoalbum.
Het zijn er wel veel (en nog niet eens alles), dus ga er rustig voor zitten en geniet nog even na van deze geweldige dag (voor degenen die geweest zijn) of kijk wat (en vooral wie) u gemist heeft, omdat u helaas verhinderd was.

10 september 2008 6 September, een geweldige dag

Welkom

Zaterdagmiddag 6 september 13.00 uur. De eerste gasten lopen al over het veld. Bang om iets te missen?  Misschien, maar misschien ook wel op zoek naar, nog eventjes, de stilte, de rust .
De rust om alles even in te ademen, het gevoel van vroeger. Sommige mensen hoeven hun ogen maar dicht te doen en zien Hopman de Lange zo lopend over het veld. In het mooie uniform van toen. Ook de stilte is nog even heerlijk in de tentoonstellingsruimte met de ontelbare foto’s, documenten, attributen en zelfs film van vroeger. Voor veel mensen de eerste keer dat ze die zagen trouwens.
Langzaam loopt het veld vol. Het heimwee naar vroeger wordt verdrongen door de bekende gezichten. “Verrek, leef jij ook nog?” Hoe vaak ik die zin niet gehoord heb……
Ja gelukkig, de meeste leefden nog en waren er ook.

Vlag hijsen

Rond een uur of 3 werd iedereen toegesproken door Maria Somers, de voorzitter van de Jubileum commissie die iedereen welkom heette, maar eigenlijk ook meteen zei dat ze liever niets zei, maar gewoon opgeslokt wenste te worden in deze grandioze reünie. Praten met oud-leden en herinneringen ophalen. Daar kwam iedereen toch eigenlijk ook voor?
Ze nam wel nog heel even de tijd om iedereen nog te wijzen op onze “cadeau bus” die stond te wachten om gevuld te worden voor het geschenk namens de oud-leden: de Tarp!
Na Maria kwam de huidige voorzitter van het Stichtings bestuur, Ed Degenkamp, aan het woord. Ook hij heette uiteraard iedereen van harte welkom op deze schitterende, zonnige middag. Hij nam ook de tijd om iedereen even een blik achter de schermen te gunnen en één voor één de organisatoren van deze reünie, maar ook van alle andere festiviteiten in dit jubileumjaar, vòòr het scherm te halen en hen te bedanken voor hun ongelofelijke inzet. Niemand werd over geslagen.

Bij het overhandigen van het cadeau door Maria werd er nog wel bij verteld dat eigenlijk het gehele bedrag er nog niet was, maar iedereen ervan uit ging dat het laatste beetje geld er ook nog wel zou komen! ( Onze bus gemist? Overmaken mag nog steeds op Postgiro rekening no. 4842333 tnv St. Scouting Oost 1)
Veel te snel rende de klok naar 5 uur. De meeste mensen trokken zich hier echter niets van aan en lieten zich niet wegsturen van “hun”terrein. En Gelijk hadden ze!
Deze middag was voor de aanwezigen te mooi om te eindigen.
Er zijn weer vervolg afspraken gemaakt en vriendschapen weer nieuw leven in geblazen.

Overzicht terrein

Toen iedereen toch een beetje richting huis ging, kwamen de hulptroepen in de vorm van de vele vrijwilligers, leiding en Explo’s en werd in no-time het veld weer geruimd.
“Volgende week weer gewoon spel-avonden hoor!” Tja, wat anders? Scouting Oost 1 gaat door. Nog minstens 25 jaar! Ik weet zeker dat het veld en de gebouwen dan weer vol zullen staan met oud-leden die dan weer hun herinneringen gaan ophalen over het kamp van 2010 of die éne spelavond in 2015 waar iedereen het dan nòg steeds over heeft. Weet je nog?

Ik wil graag namens de Jubileum commissie, maar ook namens alle oud-leden iedereen enorm bedanken die zich voor deze middag heeft ingezet.
De Reünie commissie, de explo’s en vele vrijwilligers (oud-leden maar ook ouders van scouts van nu!). Mede dankzij jullie is het voor iedereen een enorm geslaagde middag geworden.

Tot over 25 jaar? Hopelijk!

De Jubileum commissie

3 september 2008 Bij een jarige hoort een cadeau
Nog een paar nachtjes slapen en het is zover: De Reünie.

U zult zich ongetwijfeld al in spanning afvragen; “Zou hij of zij er ook zijn?” Die vraag kunnen wij U niet beantwoorden natuurlijk, daar zult U zelf voor langs moeten komen, maar we weten wel al dat het ongelofelijk druk en gezellig gaat worden. Zorg dus dat U er bijtijds bent om niets te hoeven te missen van deze reünie.

75 Jaar oud worden is niet niks natuurlijk, dat vraagt om iets speciaals! Maar wat geef je een 75 jarige nu eigenlijk als cadeau? Wij, de Jubileumcommissie, zouden graag een mooi cadeau willen overhandigen in de vorm van een Tarp. U weet wel, zo’n activiteitendak. Nodig op ieder kamp, helaas wel heel duur.

Activiteitendak
Tarp: activiteitendak, doorsnede: 8 meter

Maar dit cadeau willen wij graag namens U, de reüniegangers, symbolisch aan het eind van de dag aanbieden. Wij weten zeker dat U de jubilaris hier héél erg blij mee zal gaan maken.

Om dit cadeau mogelijk te maken gaan wij strategisch een collectebus neerzetten op het terrein. U kunt er bijna niet omheen. Dus, wilt U een cadeau geven aan uw 75 jaar oude Scouting vereniging, doet U het dan alstublieft in de vorm van een bijdrage in deze bus. Uiteraard is het ook mogelijk om geld over te maken naar onze bankrekening. Bijv. omdat u helaas niet aanwezig kunt zijn, maar ons wel wil ondersteunen met een gift t.b.v. dit mooie doel. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de jubileumcommissie.

Met uw bijdrage zal dan aan het eind van de dag Scouting Oost 1 hopelijk een Tarp rijker zijn en de wetenschap hebben dat U hen nog steeds, na al die jaren, een warm hart toedraagt.

Bij voorbaat onze hartelijke dank.

31 augustus 2008 Voorbereidingen reünie in volle gang
Nog een paar dagen en het is zover: De Reünie!

Uiteraard zijn de voorbereidingen al grotendeels achter de rug. Langzaam maar zeker neemt de jubileumcommissie het terrein en de gebouwen van Scouting Oost 1 over, om er voor te zorgen dat komende zaterdag een feest wordt om niet te vergeten:

Welke foto's kiezen we ? Duizenden foto's en er moet helaas gekozen worden: er is geen ruimte voor allemaal

Het terrein wordt nog even onderhanden genomen Het terrein moet er natuurlijk piek-fijn uit zien

U ziet het, aan ons zal het niet liggen. Tot zaterdag 6 september 2008 !

23 augustus 2008 Nieuws over de reünie
Nog een kleine 14 dagen en het is zover: De Reünie! Nou, we kunnen U zeggen: We zijn er klaar voor, klaar voor de reünie !

Op 6 september om 13.00 uur gaat het aloude hek aan de Kruislaan 224 voor U open. Voor U en voor waarschijnlijk zo'n vier tot vijfhonderd andere oude kabouters, welpen, gidsen verkenners en alles wat daar nog na kwam. Tot ca. 17.00 uur kunt U zich weer even 'thuis' voelen. Gezellig oude herinneringen ophalen, oude foto's bekijken en gezichten trachten te herkennen van tijdgenoten die, net als U, in hart niet zijn veranderd, maar slechts van leeftijd. Oude verhalen zullen de middag gaan vullen, misschien zelfs nog wel even bij 't kampvuur. Zorg dat U op tijd komt zodat U niets mist van de gezelligheid.

Parkeren zal misschien een klein probleempje worden. Bij de Jaap Eden baan en aan de Kruislaan is parkeren gratis, maar daar passen natuurlijk nooit zoveel auto's. In de omliggende straten is het helaas 'betaald parkeren'. Denkt U hier wel om ? Als U de mogelijkheid heeft is een tochtje met het openbaar vervoer misschien nog wel het slimste. Vanaf lijn negen, halte 'de Kruislaan' is het slechts zo'n honderd meter lopen en bus 40 stopt bijna voor de deur.

Aan het hek heten wij U welkom en zullen U dan vragen om een kleine bijdrage van
€ 5,00 i.v.m. de organisatiekosten. Op het terrein is het, op verschillende plekken, mogelijk tegen een gering bedrag uw dorst te lessen en wat eetbaars tot U te nemen. Tussen 14:00 uur en 14:30 uur zal er een officieel gedeelte zijn.

Dit is slechts een klein tipje van de sluier. Er staan U ongetwijfeld die middag nog meerdere verrassingen te wachten maar daarvoor moeten U toch echt zelf even langs komen.

Hopelijk tot zaterdag 6 september 2008 !

 

22 augustus 2008 Oud-lid dhr F.W. Keller overleden
Dat niet alles altijd kan zijn, zoals we dat graag zouden willen zien tijdens de voorbereidingen van onze feestelijke reünie, blijkt uit het bericht wat wij ontvingen over het overlijden van dhr F.W. Keller, oud-lid van de Zalige Mbagagroep. Hij was slechts 58 jaar.
Helaas heeft hij onze reünie niet meer mee mogen maken. Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte in deze zware tijd.

Jubileum commissie Scouting Oost 1

12 augustus 2008 Nieuws over de reünie
Terwijl de meeste mensen nog op vakantie gaan of zijn, gaan de voorbereidingen voor de Reünie onverdroten voort. De Jubileumcommissie heeft op papier alles al klaar. Wat hen betreft mag het snel beginnen, maar ze zullen toch nog even moeten wachten tot
6 september.
Dan, om 13.00 uur, gaat het hek aan de Kruislaan 224 open en zal iedereen zich tot
ca. 17.00 uur daar weer even thuis kunnen voelen bij ‘hun Scouting verleden’.

Er zal een tentoonstelling zijn in het kader van ‘Padvinderij toen – Scouting nu’.
Uiteraard zal er voor iedereen ruimte en tijd zijn om bij te praten met andere oud-leden. Hetzij op het veld, hetzij bij de tentoonstelling of gezellig aan de bar.
Ogen zullen weer gaan gloeien bij alle ‘weet je nog’ verhalen. Wij verheugen ons er nu al op.

Ook op het veld zal er het een en ander georganiseerd worden, maar wat verklappen we uiteraard nog niet. Alles onder het motto: ‘Komt dat zien, komt dat zien!’

7 juli 2008 Nieuws over de reünie
Zoals bekend, vind de reünie op zaterdag 6 september plaats. De activiteiten zullen tussen 13.00 en 17.00 uur plaatsvinden op het terrein van Scouting oost 1 aan de Kruislaan.
We willen met alle oud-leden en huidige leiding een gezellige middag houden waar we de vele verhalen en herinneringen weer naar boven kunnen halen. Ook zal er een tentoonstelling zijn over de afgelopen 75 jaar en zullen we proberen een patrouille-kampje op te bouwen. Voor het natje en droogje zullen wij zorgen en zijn tegen redelijke prijzen te verkrijgen

We hopen natuurlijk veel mensen te mogen ontmoeten op deze dag en U kunt ons helpen door nog zoveel mogelijk oud-leden zich te laten aanmelden via deze site. Er zijn nog steeds een kleine 1000 mensen niet getraceerd. Loop eens door deze lijst met oud-leden waarvan wij het adres nog niet hebben of hebben kunnen controleren. Misschien herkent u nog wel oud-leden of weet u zelfs waar ze wonen of heeft u zelfs nog contact met hen. Laat hen weten dat er een reünie komt en dat ze zich als oud-lid aan kunnen melden via deze site of via ons mailadres: .

Houd deze site in de gaten voor meer nieuws !

11 juni 2008 Bericht van de Reüniecommissie
De drijvende kracht achter de reüniecommissie is de met een lintje van de koningin der Nederlanden beloonde oerscout Huub Somers. September 2007 stak hij zijn voelhoorns uit om een aantal mensen te polsen om zitting te nemen in de commissie. Inmiddels is deze commissie een handvol keren bij elkaar gekomen om te brainstormen, de agenda van de reünie vast te stellen, en om de organisatie op orde te krijgen.
Recentelijk is er weer een bijeenkomst geweest van deze commissie. Veel zaken zijn reeds op orde. Een enkele hobbel moet nog genomen worden. Zo is er een reusachtig archief met foto's van vroeger dat nog ingescand dient te worden om op de dag zelf als digitale wandeling door het verleden te kunnen worden aangeboden. Bovendien hoopt de commissie tentoonstellingswanden van een welwillende donateur te kunnen krijgen. Tevens moet de catering nog aan een kwaliteitstest onderworpen worden. Verder is het aanleggen van een lijst van vrijwilligers -om het feestterrein op te bouwen, tijdens de
Reünie te helpen achter de bar, andere hand en spandiensten te verlenen, en achteraf de zaak weer op te breken- van cruciaal belang. Eenieder die zich geroepen voelt mee te helpen neme hiertoe contact op met Huub.
De contouren van de Reünie beginnen zich derhalve af te tekenen maar de komende
drie maanden zal de commissie nog hard moeten werken om vlees op de botten te krijgen om straks in September hopelijk op een geslaagde dag te kunnen terugkijken, weer of geen weer.. 

9 juni 2008 Groepsweekend 24/25 mei 2008: een Superweekeind !
In het kader van het jubileumjaar hebben we het weekeind van 24 en 25 mei 2008 een fantastisch leuk groepsweekeind mogen beleven. Belangrijk onderdeel daarvan was de we prachtig weer hebben gehad en dat we een hele leuke en enthousiaste groep mensen mee hadden. Dat de kinderen die bij ons op de club zitten uit het juiste hout zijn gesneden dat wisten we natuurlijk al, maar dat de ouders zo enthousiast zouden zijn konden we eigenlijk alleen maar hopen. 
Het weekeind zelf verliep ook zoals we het hadden gehoopt. Op zaterdag vertrokken de oudste speltakken per fiets en de jongste speltakken per auto naar Baarn. Daar aangekomen hebben we met de bevers, welpen en kabouters een leuk spel gedaan en rond de lunch waren ook alle fietsers binnen. Na de lunch hebben we met alle groepen én de ouders (dus 165 man in totaal!) in Baarn een heel leuk alibi spel gedaan. Na afloop lekker allemaal wat drinken en een ijsje.
Bij terugkomst op het terrein zijn we met een aantal vaders begonnen aan de voorbereidingen voor het kampvuur en zijn de oudste speltakken gaan koken voor zichzelf en voor alle ouders. De kleintjes konden zich heerlijk uitleven bij het versieren van pannenkoeken. (Wat een puinhoop geeft dat ….). Na het kampvuur, dat door Lucien en Wim (een enthousiaste gitaar spelende papa) op een ouderwetse manier werd begeleid en de vuur-spuw act van Gerard was er voor de oudste groepen nog een nacht-griezeltocht en afsluiting met warme chocola en Bastogne koeken ! En het werd nog erg gezellig bij het kampvuur, tot in de kleine uurtjes. Het eerste kleine reunietje was een feit en dat belooft veel goeds voor de grote reünie in september.

De zondag stond de gehele dag in het teken van het thema “Scouting Oost één groot Circus”. Om hier een extra dimensie aan te geven hebben we de diensten ingeroepen van Circus Kristal die de hele ochtend een fantastische circus workshop hebben neergezet. Onder het motto “begin makkelijk en maak het jezelf steeds een beetje moeilijker” kon iedereen, van jong tot oud, zich toeleggen op het leren van diverse circus en goochel kunsten. Als klap op de vuurpijl konden na de lunch alle kunsten worden vertoond aan de langsgekomen ouders en broertjes en zusjes. En daarmee was de afsluiting van het weekeind een feit.

Al met al een heerlijk weekeind ! Ik wil vanaf deze plaats nogmaals mijn mede organisatoren (Raymond, Gerard en Michelle) super bedanken en een speciaal woord van dank voor Gemma Konijn die ons het hele weekeind van eten en drinken heeft voorzien (wat een klus)! Als laatste wil ik nog een woord van dank uitspreken naar de mensen van Scouting Diemen die ons geheel kosteloos, als cadeautje voor ons 75 jarig bestaan,  hun tenten ter beschikking hebben gesteld.

Sander

21 april 2008 Feestjaar in volle gang !
Ondanks dat er voor de groep nog weinig van te merken is, raken de voorbereidingen voor de festiviteiten in een stroomversnelling.
Jongstleden 8 april werden wij als Jubileum Commissie verrast met de reeds verge-vorderde voorbereidingen van de diverse activiteiten die door allerlei andere commissies worden begeleid.
Zo wist de commissie die het groepsweekend in mei aan het voorbereiden is ons te vertellen dat alle benodigdheden en tenten al zijn besteld, het programma klaar ligt en dat wat hen betreft een gigantisch feestweekend gaat worden.
Ook de plannen voor een speciale activiteit tijdens het jaarlijkse zomerkamp doet ons medelijden hebben met degene die dit jaar helaas niet mee kunnen. Die gaan wat missen!!
Ook de reüniecommissie heeft, op papier, alles al klaar. Wat hen betreft kan het, bij wijze van spreken, volgende week al losbarsten.
Zoals iedereen op deze site kan zien, groeit het aantal oud-leden met de dag. Als het zo doorgaat zal het ongelofelijk druk worden. Maar nog niet iedereen is bereikt, dus als iemand nog oud-leden weet die zich nog niet hebben aangemeld, stuur ze een berichtje
en maak hen duidelijk dat de volgende reünie pas over 25 jaar is ! Deze mag je dus niet mislopen !
De PR loopt op volle toeren en ook de sponsor commissie is druk links en rechts bezig de benodigde financiën bij elkaar te krijgen. De eerste bedragen komen al binnen, maar ook hier geldt: als er iemand is die vooraf al een financiële steunbetuiging wil doneren dan graag. Ons rekeningnummer bij de Rabobank:13 44 62 297
(o.v.v. jubileumdonatie 75 jaar SO1) staat wagenwijd open!
Alles is welkom.

Wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in dat we aan het einde van dit jaar kunnen gaan zeggen: Poeh, Poeh dat was me het jaartje wel!!

10 april 2008 Stand van zaken Groepsweekeind
Afgelopen weekeind (6 april) zijn we op het prachtige terrein van Scouting Buitenzorg in Baarn geweest. De terreinen die we tot onze beschikking hebben zien er nu al TOP uit ! Het komend weekeind gaat het stafteam op het voorbereidingsweekeind voor het zomerkamp. Tijdens dit weekeind worden zij ook op de hoogte gebracht van de grootse plannen voor dit weekeind. Op dit moment hebben we vanuit de groep al meer dan 100 aanmeldingen !! Weet jij nog leden of ouders die zich nog niet hebben aangemeld ? Geef ze snel het mailadres door waar je je alsnog kan aanmelden:
Houd deze site in de gaten voor meer nieuws !

30 maart 2008 Oud-leden overzichten flink uitgebreid
We hebben weer een flink aantal oud-leden vanuit onze archieven toe kunnen voegen. Meer dan 300 namen hebben we verwerkt. U vindt ze terug in de lijst met namen van personen waarvan we graag de gegevens verbeterd/bevestigd willen krijgen (Adres onbekend). Misschien kent u ze wel. Zo ja, laat het ons weten of, nog beter, laat die persoon zich aanmelden via deze jubileumsite.
Daarnaast hebben we weer nieuwe aanmeldingen en recente adressen van oud-leden ontvangen. Kortom, de overzichten zijn weer onder handen genomen.
En mocht u nog leuke verhalen of foto's 'uit die goeie ouwe tijd' hebben en u wilt ze wel ons delen, stuur ze naar ons op. Dan zullen wij kijken of we ze kunnen plaatsen.

16 maart 2008 Nieuwe layout Jubileumsite
Zoals u kunt zien heeft de jubileumsite een grondige metamorfose (Extreme make-over in tv-termen) ondergaan. De nieuwe layout voldoet beter aan de wensen van de jubileumcommissie. Het resultaat mag er wat ons betreft wezen. Hier en daar moet er nog wel wat bijgeschaafd moeten worden, maar het begin is er en we wilden niet langer wachten.
Daarnaast hebben we een aantal overzichten met oud-leden op de site gezet. Het is het resultaat van ons zoekwerk in de archieven van Scouting Oost 1 en natuurlijk de personen die zich via de jubileumsite al aangemeld hebben. Het zoekwerk in de archieven loopt nog wel even door, want ze zijn nog lang niet helemaal doorgenomen. Daarnaast hopen we dat u ons hier en daar ook kunt helpen. Maar dat leest u wel bij de rubriek Oud-leden.
Bij oud-leden horen natuurlijk ook verhalen. Daarvoor hadden we al kampvuurverhalen, maar we willen u de verhalen die ons via de diverse aanmeldingen op de jubileumsite worden gestuurd niet onthouden. Die zijn terug te lezen in de rubriek Moet je horen.
Er komen natuurlijk wel eens wat leuke weetjes voorbij. Die proberen we te verzamelen op onze pagina Wist je dat ....
Foto's horen natuurlijk ook bij jubileums en reünies. Daar hebben we ons Fotoalbum voor. En zeker bij die oude foto's is het leuk om te weten wie er op staan en van wanneer die foto is. Daar hebben we de rubriek Wie zijn dit ? in het leven geroepen. Daar zal regelmatig een foto geplaatst worden, waarover wij graag meer informatie zouden willen. Wij dagen u uit om ons hierbij te helpen.
Enfin, veel lees- en kijkplezier en houd deze site in de gaten.

13 maart 2008 Groepsweekeind 24 en 25 mei 2008
In het kader van het Jubileumjaar 2008 gaan we een spetterend Groepsweekeind organiseren voor leden van de groep, de leiding en dit jaar ook voor alle ouders, broertjes en zusjes van de leden. Op 24 en 25 mei 2008 gaan we met z'n allen naar Baarn. De organisatie van dit weekeind is in handen van Sander Scheffer, Raymond Tekstra en Gerard Burgers en namens de Jub Commissie, Michelle van der Vaart. We zijn reeds begonnen met de voorbereiding van dit spektakel, maar we zijn nog lang niet klaar ! Natuurlijk kunnen wij nog wel wat hulp gebruiken bij het goed laten verlopen van dit weekeind. Mocht je geïnteresserd zijn, meldt het dan snel bij Sander. Zet 24 en 25 mei vast in je agenda, want dit weekeind wil je niet missen ! Via deze site houden we je op de hoogte van onze vorderingen..

27 februari 2008 Van de Reüniecommissie
De Reüniecommissie is druk bezig en de plannen beginnen vaste vormen te krijgen. De Reünie vindt natuurlijk op 6 september plaats. Op deze zaterdag zal iedereen op het terrein van Scouting Oost 1 van harte welkom zijn en hopen we veel oud-leden tijdens dit spektakel te mogen ontmoeten. We kunnen wel een tipje van de sluier oplichten. Er komt een tentoontelling, en via beeld en geluid gaan we terug in de tijd.
U kunt op deze site de ontwikkelingen blijven volgen.

9 januari 2008 Nieuwe logo in De Echo
De verkiezing van het mooiste logo voor ons jubileum is niet ongemerkt voorbij gegaan. In De Echo een artikel met foto hierover. Voor wie die De Echo niet heeft:
Artikel Echo

6 januari 2008 Nieuwjaarsreceptie Scouting Oost 1
Op zondag 6 januari is de nieuwjaarsreceptie van Scouting Oost 1 geweest. Uiteraard stond deze veel in het teken van het jubileum. Tijdens deze bijeenkomst is ook het jubileumlogo bekend gemaakt. Onder de diverse inzenders is uiteindelijk het mooiste logo gekozen: dat van ons jeugdlid Ruby. U vindt het nieuwe logo linksboven op deze pagina. De jury vindt dat zij het thema Circus op een goede manier in het logo van Scouting Nederland heeft verwerkt.

1 januari 2008 Het Jubileumjaar is begonnen
Het is nu 2008 en dat betekent dat we nu echt af gaan tellen naar 6 september 2008. uiteraard zullen er nog allerlei andere activiteiten plaats gaan vinden. Houd dus deze site in de gaten. Mocht u trouwens nog leuke of interessante herinneringen of foto's willen delen stuur ze op naar ons contact-adres. Zie de pagina met onze contact gegevens. Vergeet u onze nieuwjaarsreceptie op 6 januari niet !

4 november 2007 Aanmelden oud-leden
In 2008 bestaan we 75 jaar. Natuurlijk gaan we een grootse reünie organiseren. Deze zal op 6 september gehouden worden. We zijn op zoek naar zoveel mogelijk oud-leden. U kunt zich aanmelden door links in het menu op oudleden te klikken en vervolgens op "oudleden aanmelden". Eerdaags komt in de rubriek "oud-ledenlijst" alle reeds gevonden oudleden te staan. Laat zoveel mogelijk oudleden hiervan weten en vraag of ze zich willen aanmelden.

21 november 2007 Reunie commissie van start
Op 6 september, als Scouting Oost 1 75 jaar bestaat, zal er natuurlijk ook iets speciaals gaan gebeuren. Belangrijkste is natuurlijk de Reünie. Om dat goed te organiseren, is er een aparte Reüniecommissie van start gegaan. Hierin hebben Jan de Ronde, Peter Lokkerbol, Riny Slagt, Rik de Baat en Huub Somers zitting genomen. U hoort binnenkort meer.

15 augustus 2007 Jubileumwebsite geopend
Op de Scouting Oost 1 website is een aparte jubileumsite geopend, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Scouting Oost 1!

30 april 2007 Inschrijving voor het 75-jarig jubileum begonnen
Op Koninginnedag 2007 is de inschrijving voor de reünie van Scouting Oost 1 en haar voorgangers begonnen.