Welkom bij de Jubileumsite van Scouting Oost 1
Het laatste nieuws
Kampvuurverhalen
Onze Oud-leden
Wie zijn dit
Moet je horen
Fotoalbum
Wist je dat ...
Contact
Aanmelden kan niet meer
Valid HTML 4.01 Transitional
Moet je horen Moet je horen

26 augustus 2008 Rob Lucassen
Een van de opdrachten tijdens een speurtocht was om terug te komen met een echte kookpan voorzien van een gat in de bodem... Scouting dus. Toch sta je altijd weer versteld hoe bereidwillig mensen zijn om te helpen als je aanbeld en je probleem voorlegt. Omdat pannen vv een gat maar zelden onderdeel van de huisraad uitmaken, begrepen we wel dat we de vraag anders moesten stellen. De pan viel dus wel te regelen, maar dat gat moesten we zelf op de een of andere manier zien te slaan. Ik schaam me weer helemaal overnieuw tot een tomaat als ik mij herinner dat ik tijdens het vernielen van de pan werd aangesproken door de gulle gever die bij toeval langs kwam lopen. Of die keer dat ... een bbq-vuur ging blussen met een yerrican benzine die voor het gemak dezelfde kleur en het formaat had als onze drinkwater-yerricans, Gilze-rijen geloof ik. Scouting? Beslist avontuurlijk!

26 augustus 2008 René Konijn
Mijn Scouting-tijd zal ik altijd onthouden als een bijzondere periode. Aanvankelijk hield ik het lidmaatschap een beetje stil op school. Bij de welpen, en later de verkenners was het dragen van bijvoorbeeld lange kousen met flossen en een grote das om m'n nek niet de uitstraling waar ik buiten Scouting mee gezien wilde worden. Maar goed, Scouting veranderde en ik deed mee. De onzekerheden die bij het opgroeien steeds groter leken te worden, kon je dan met de ene, en soms juist weer met de ander allemaal een plekje geven. Het raakte bovendien zachtjes aan populair en vanzelfsprekend om er bij te zitten. Ik kan er zoveel over ophalen, daar is dit niet de plaats voor. Herstel, wel de plaats, niet het formaat. Wat ik er in ieder geval graag over kwijt wil is dat er zoveel fijne vriendschappen uit ontstaan zijn. Ellenlange gesprekken bij droppings, kampvuren. De verbondenheid die ontstaat bij verkeerd begrepen speurtocht instructies waardoor je soms in de verkeerde provincie, soms zelfs het verkeerde land terecht kwam. De X-tochten met storm en regen (ook zonder maar die ben ik goeddeels vergeten) Heel erg veel zin in de reunie. Schrijvende voort verzin ik steeds meer mensen die ik daar misschien tegen zou kunnen komen. Heerlijk, tijd tekort als ik het goed begrijp. Graag tot ziens allemaal.

13 augustus 2008 Diana Veldkamp
Op koninginnendag 1982 stond ik te kijken bij de band Snert, die op de Bredeweg aan het optreden was. Lucien, Marcel, Jeroen en Rob stonden leuke muziek te maken.
Lea en Marga werden gevraagd om even mee te zingen, en ze trokken mij ook mee het podium op. Daar stond ik te zingen bij een bandje dat ik niet kende, mensen die ik niet kende, met publiek dat ik niet kende, maar het leken me een leuke groep mensen.
De volgende vrijdag ben ik door Lea meegesleept naar een scoutingavond, (en ik was nieuwschierig of mijn vooroordeel over scouting stand zou houden...) om vervolgens jaren te blijven hangen. Weg vooroordeel! Het was een erg leuke tijd. Pivo's, Welpenleiding, de Schakel, de Musical in Ommen en de Engelenbak, kookstaf op een Welpenkamp met Karel-Jan als leiding.
Mijn beste vriendin heb ik ontmoet op de eerste soos die ik bezocht, en Judith en ik hebben onze 25 jarige vriendschap al gevierd.
Op naar de reunie.

10 augustus 2008 Hans Wijngaard
Begonnen als welp bij Akela Molenaar, later Akela Bleekemolen via Ron van Dijk aangemeld. Weet niet waar Ron nu zit. Daarna verkenners en gestopt tijdens de Rowantijd. Mijn eerste kamp is in Mook 1972 geweest. Ik zit daar op een foto van Ed Plattel kippen te roosteren, ik had een gebreide trui aan. Ed sprak in zijn kampvuurverhaal over het afslaan van de motor in het leeuwendeel. Ik zat ook in die auto en had ondanks alle warmte (er mocht niets open) nog steeds mijn dikke verkennerstrui aan. Ik weet dat fourageur Jan Ben Nieuwenhuis altijd bij de slager aangaf geen tussenvelletjes te gebruiken bij de vleeswaren. Met ons verbruik scheelde dat gauw een ons aan papier. Ik was in die tijd erg bang voor spinnen met die lange poten; veel geplaagd dus. De tijd in Eichenbach heb ik mogen meemaken. Ik heb daar later nog wel eens gelogeerd. Het meest spannende heb ik altijd de X-tochten en de nachtelijke droppings gevonden; speciale kaarten lezen a.d.h.v. een lijn met streepjes die de wegen weergaven. Ik ben de zoon van Joop Wijngaard, hij was in de periode van Ton Schipper en Ed Plattel groepsleider. En in het kader van het genereren van middelen heb ik samen met de groep ook nog zilveren lepeltjes (60 jaar scouting) verkocht voor 10 gulden het stuk. Dat lepeltje heb ik nog steeds. Voorlopig blijft het hier maar even bij. Vriendelijke groet en tot 6 september.

28 juli 2008 Theo van Gorp
Weet de jaartallen niet meer precies, maar ik woonde toen met mijn ouders en broers, o.a. Hans van Gorp, ook Scoutinglid, op de Kruislaan in dat oude woonblok, met de tuin aangrenzend aan het terrein van de Scouting, dus ik was er altijd snel via het hek achter op het terrein, die ik ook als een verlenging van onze achtertuin zag. Daar op de Scouting, zorgde ik meestal voor de muziek bij de diverse evenementen van de scouting, zoals fancy fairs, dansavondjes, enz.. want ik had een (zelfgebouwde) geluidsinstallatie. Ook oefenden we daar in het gebouw veel met de toenmalige bandjes, met bandleden van wat ik me kan herrinneren o.a. Rob Hazes, Jan Ben. Ik weet niet meer of ik nou bij de Rowans of bij de Stam+18 zat, wel kan ik mij herinneren dat er een groep was die een wat oudere leeftijd had, dan waar ik bij zat.

2 juli 2008 Frans Wesseling
Het relaas van Hans de Lange vind ik super. Ik zie die jaren weer voor mij. Blaricumse weekenden achter de tafelberg; Al die x-tochten; De zomerkampen en Hennie van Gessel (PL) die goed was in het rechtsnijden van de kaas en zo een extra stukje bemachtigde; vaandrig Valk die vaak met ons ging zingen; die keer dat er ouderdag was en ik een oven had gegraven waar iemand overheen liep, waardoor er zand op mijn brood zat. Mijn moeder vond het desondanks het lekkerste brood dat zo ooit had
geproefd.

30 juni 2008 Jeannette Bosse-Sibbel
7 jaar ben ik Bagheera geweest bij de Zalige Mbagagroep tot eind 1964 en Beb Molenaar de akela. Het was een leuke tijd met de welpen, eerst aan de Ooster Ringdijk, daarna tijdelijk in de kleuterschool aan het Linnaeushof, dat was wel afzien, maar gelukkig kegen we toen ons eigen welpenlokaal aan de Kruislaan.
Zomers gingen we altijd op kamp in Brabant, tegelijk met de verkenners en ’s morgens liepen wij met de welpen naar het verkennerskamp, want daar droeg de aalmoezenier de H.Mis op en terwijl we liepen baden we Weesgegroetjes! Althans in de vroege jaren. Ben ik toen al een beetje van mijn geloof afgevallen? ik weet het niet meer, het ligt te ver achter mij.
Voor mijn persoonlijke vorming is het stafgebeuren binnnen de Mbagagroep ook belangrijk geweest. We hadden gezamenlijk een abonnement op het Concertgebouw en de Stadsschouwburg. En dan met een paar leden ieder jaar een kampplaats in Brabant zoeken, een heel gezellig gebeuren.
Ik heb nooit kunnen denken dat ik nog eens in Brabant zou gaan wonen. Nu woon ik al langer in Eindhoven dan destijds in Amsterdam en met veel plezier. Bij de Mbagagroep ben ik op Hans Bosse verliefd geworden en inmiddels zijn we al 43 jaar getrouwd en onze twee dochters hebben ons een rijke kinderschaar van zeven kleinkinderen bezorgd.(1–2–3–4–5–6–7 jaar).
We zijn beiden nog altijd aktief in allerlei vrijwilligerswerk, houden van avontuurlijk reizen en de kinderen wonen in de buurt.
Helaas is de reünie op die datum voor ons niet haalbaar, dus op deze manier voor alle bekenden onze groeten.

8 juni 2008 Bert Haze
Ik ben in 1980 als chauffeur van de vrachtauto bij scoutingoost1 terecht gekomen. Vrijdagsmiddags zette ik dan de trailer neer die dan door een paar ouders werd geladen. En de andere ochtend om 6 uur gingen we dan met de rowans op weg naar Wellerlooi om de spullen naar de diverse kampterreinen te brengen. En om ze weer op te halen ging ik vrijdag avond al weer die kant op.
Het was er zo gezellig dat ik besloot om de andere jaren er bij te blijven en zo kwam ik bij het CT (Coördinatie Team) terecht met Huub en Frank. Dit heb ik circa 13 jaar gedaan. Doordat ik wat ver van Amsterdam woon en verandering van baan ben ik er mee gestopt. Toch denk ik er nog vaak aan terug en het lijkt me leuk om de leden van die tijd weer te ontmoeten.

13 april 2008 Ton Aijtink
Ik ben begonnen bij de verkenners en (na korte tussenstop) geëindigd als rowan-leiding met Jeroen. Erg leuke tijd waaraan ik tot op heden (maar zeker ook voor de toekomst) kostbare vriendschappen aan overgehouden heb. Mooie herinneringen. Veel lol, absurde situaties, mooie kampen en weekeinden, gezellige SO-SooS-en, verhitte politieke discussies (Luciën), puberale uitspattingen. Kortom "leuke tijd".

13 april 2008 André Kroon
Op 29 mei 1971 geïnstalleerd als welp van de Z. Mbagagroep en daardoor opgenomen in de wereldbroederschap van de verkenners. De aalmoezenier A. Hoedemaker en De Akela G. Bleekemolen. Na de standaard periode welp, verkenner en rowan uiteindelijk geëindigd als pivo. Eindeloos veel mooie mouwenvullende insignes behaald. Heel veel lol gehad, maar ook nog echte scoutingvaardigheden geleerd. Een goed kampvuur maken (beukenschors, twijgjes, pyramide, pagode er omheen en één lucifer); pionieren; kompas; koken; ehbo etc etc. En uiteraard geleerd om het met elkaar te doen. Een geweldige tijd gehad en mijn beste vrienden er aan over gehouden! Hulde voor de leiding van die tijd, ik herinner mij in ieder geval Karin, Karin, Koen, René, Frank, Ed en Peter. Scouting heeft heel veel voor mij betekend !

11 april 2008 Jos Oeverhaus
Ik begon onder leiding van Akela Molenaar. Bij de verkenners zat ik bij Hopman de Lange. Beiden zijn toen getrouwd. Ik heb een leuke periode doorgemaakt ook tijdens de weekenden weg op de fiets naar Blaricum en uiteraard op zomerkamp. Het clubhuis stond eerst aan de Ringdijk maar moest daar weg ivm. de bouw van een Laboratorium. Daarna naar de Kruislaan. Mijn zus en broers zijn ook bij Scouting geweest even als mijn beide dochters.

18 maart 2008 Dick Huipen
Hopman de Lange trouwde (uiteindelijk) met Akela Molenaar. Wie was ook alweer de Vaandrig vóór Ton Schipper tijdens de Hopman Hollanders periode?
Nog stevige herrie gehad met Hopman Hollanders over de verkoop van Jambouree lucifers, waarvan ik er via klanten van onze groentewinkel nogal snel enkele tientallen van verkocht, maar daarna droogde het op en bleef ik met nog enkele tientaallen zitten, waarvan Hollanders dacht, dat ik ze al verkocht had. Stom van me natuurlijk om dat niet gewoon te durven zeggen en tegen beter weten in toch te proberen ze te verkopen. Maar ja, zo waren die verhoudingen toentertijd wel. Hollanders kon nogal eens uit zijn slof schieten. Verder over de start bij de welpen de zomerse kampen en later die bij de verkennerij, dat komt later wel.

28 februari 2008 Ben Hogers
Na de oorlog eerst enige jaren bij de welpen van de Vredeskerk in Amsterdam-zuid. Toen ca twee jaar bij de vereniging van het St.Ignatiuscollege, die hun hoofdkwartier hadden in de St.Jozefgezellen op de Stadhouderskade. Toen mijn oudste zus Baloe werd bij de Z.Mbaga heb ik besloten om ook die kant op te gaan. Dat is me uitstekend bevallen en heb er goede herinneringen aan. Het was wel een heel stuk fietsen iedere week naar de Ringdijk want wij woonden toen in de Vincent van Goghstraat vlak bij de oude RAI. Toen ik in 1955 in dienst moest bleef er voor de verkennerij geen tijd meer over en dat was het einde van mijn tijd bij de voortrekkers, zoals dat toen genoemd werd.

22 januari 2008 Edith Heins
Begonnen als kaboutertje, kon er bijna niet omheen met scouting werkelijk naast de deur, en het klonk zó leuk al die kinderen 's avonds horen spelen achter ons huis, dus dáár wilde ik ook naar toe! Geen gids geweest, zal wel komen door de 5 trainingsavonden per week die ik had voor kunstschaatsen. Wel weer terug gekomen als Sherpa en doorgestroomd naar de Pivo's. Toen 1 jaar verkennerleidster geweest en daarna welpenleidster met als absoluut hoogtepunt het jaar met Maria en Judith samen als leiding, GEWELDIG, wat een feest! Natuurlijk de musicals meegemaakt, Bij Joris alleen als 'figurant' en 'toneelhulp', maar in Hoogtevrees een 'echte' rol; Tessa en schooljuf (juffie juffie fuut fuut). Jammer dat ik niet meer op een éénwieler rijden kan, ben het verleerd. En op een bal hoelahoepen... zou ik dat nog kunnen? Jongleren lukt nog wel een beetje, haha. Fantastische tijd was dat, met z'n allen een produktie neerzetten, eerst voor 12.000 gillende en fluitende scouts en toen in de Engelenbak. Tja en toen ging ik verhuizen. Uiteindelijk streek ik na veel omzwervingen door Noord-Holland, neer in Lambertschaag en zelfs toen ben ik nog even welpenleidster geweest. Maar met die afstand (65 km) was het te ingewikkeld om programma's voor te bereiden met de andere leiding. Dus helaas... geen scouting meer. Maar ik kijk er met ontzettend veel plezier en genoegen op terug, het was mijn mooiste en beste leerschool!

7 januari 2008 Karin Degenkamp-Somers
Op 18/19 jarige leeftijd voor het eerst meegegaan op kamp als kookstaf bij de welpen. Daarna ongeveer 8 jaar actief als welpenleiding. Vervolgens 2 jaar sherpa-leiding. Sinds die tijd tot nu actief bij allerlei activiteiten zoals Sinterklaas, open dag, poffertjes, kamp/ouderavond, vrijwilligersavond enz.

27 december 2007 Bert Hilhorst
Actief binnen het kamp coordinatie team, In de begin jaren van de deelraad watergraafsmeer werd m.b.v. het materieel van De Nieuwe Ooster het gras gemaaid. en actief als de zwarte knecht van Sint Nicolaas.

15 december 2007 Hans van Gorp
In 1957 in Leiden lid geworden van de St. Jorisgroep als welp. Door mijn verhuizing naar Amsterdam (Kruislaan) in 1962 als 12-jarige lid geworden van de Z.Mbagagroep. Mijn eerste speltak was daar de verkenners. Een jaar later overgegaan naar de "senioren verkenners" die weer een jaar later in 1964 omgezet werden in de toen nieuwe speltak Rowans. Wij vormden toen Rowan afdeling 76 (RA76). Hiervan tot 1969 lid geweest. Door mijn verhuizing naar Osdorp kregen andere aktiviteiten de voorrang. 15 jaar later, toen ik zelf kinderen had en inmiddels weer in de Watergraafsmeer woonde op de Linnaeushof, vroeg de toenmalige voorzitter van het stichtingsbestuur, Huub Somers Sr., mij om zijn taak over te nemen. Van februari 1984 tot juni 1991 ben ik toen voorzitter van het bestuur geweest.

4 december 2007 Niek van Westing
Samen met Kees Bunck meegesleurd door Koen van Dijk die bij ons op school zat. Er was leiding tekort bij de verkenners en dat hebben we toen opgevuld. Verschillende jaren leiding, coordinatieteam, bestuur en geluidstechnicus geweest bij de gezelligste scoutinggroep van Nederland.

4 december 2007 Peter de Haan
Voorzitter van Scouting Oost I geweest vanaf 1994-2002, Tenminste dit denk ik. Wat ik leuk vind van Scouting Oost I is dat zij gezamenlijk (alle speltakken naar een lokatie) op kamp gaan. Ik vind dit leuk omdat je als scout tijdens periode bij Scouting Oost1 jouw eigen kampervaringen opgedaan in een speltak meeneemt naar andere (hogere)speltakken, zodat een ieder toch over gezamenlijke herinneringen (vanuit een ander perspectief gezien) kan spreken.

2 december 2007 Ed de Natris
Ooit nog eens een paar jaar als verkenner lid geweest van de laurentiusgroep in Weesp. Toen niets meer totdat de pastor waar we mee spraken voor onze trouwplannen ons introduceerde bij scouting oost 1. Ik kon de rowans toen overnemen van Huub Somers en Jan Kuiper en heb dit gedaan tot 1985.

14 november 2007 Gemma Konijn
Als kaboutertje begonnen op de donderdagavond, eens per week 'laat' naar bed, heerlijk! Vriendelijk en behulpzaam onder de hoede genomen door Irene Hebbes, hoofdkabouter van mijn volkje (waterhoentjes?) Door naar de gidsen, beetje spannend, die oudere meiden! Draaiavonden waarbij we het laatste half uur thee-leutten. Leuk! Toen naar de sherpa's, onlosmakelijk verbonden aan de rowans, waarmee de eerste 'vertrouwde' jongens-meidencontacten een feit werden. Na vertrek van Els Hekkenberg sherpapenningmeester, dus op pad voor verjaardagscadeautjes. De flower-press was in die tijd een favoriet cadeau. Of spulletjes van Snoopy. Met als leidster Mathilde v/d Laag. 1981: verkering met René Konijn, verkennerleider van de maandagverkenners, nu nog steeds m'n vriendje. Door naar de pivo's (de huidige explo's) dus jongens en meiden gemengd. Op kamp met de fiets naar Limburg, mooie foto-sessies van Harry van Swinderen, bekend van de serie; ' De ... en de demente bejaarde', waarbij wij op de puntjes ieder willekeurig (maf) woord konden invullen als titel van een nieuw door hemzelf bedacht avontuur. Inmiddels genoeg Scoutingervaring opgedaan om als gidsenleidster aan de slag te gaan. Samen met Truus Lefeber, en Els Hekkenberg. Maar uiteindelijk de allerleukste tijd gehad als sherpaleidster, samen met Sandra en Anita v/d Schot. Heerlijke kampen, maffe ideeën en supermeiden. Scouting Oost 1: Voor mij een GOUDEN tijd! En nu dan in de rol van 'ouder van een verkenner en een explo'. Mooi toch?!

13 november Herman Schopman
Ben op mijn 10e jaar bij de verkenners gekomen en ben als rowan gestopt in 1973 want toen begon mijn werkbare leven. Ed Plattel mijn toenmalige vaandrig en later rowan leider, is nog steeds mijn beste vriend en we hebben nog regelmatig contact. Ben ooit als fouracieur op een van zijn zomerkampen meegeweest toen hij hopman was van een scouting groep in Veenedaal waar hij woonzaam was. Een bijzondere ervaring. Kom ook Ton Schipper nog wel eens bij Ed Plattel of in zijn woonplaats Diemen tegen. Ed en Ton Kwamen vroeger veel bij mijn ouders thuis en mijn vader is regelmatig als chauffeur meegeweest op onze kampen in Eischenbach Duitsland. Helaas is mijn vader vorig 1 september overleden. Mijn vader heeft ooit het Rafael gebouw compleet verbouwd toen hij nog aannemer was.

8 november 2007 Han Lemkes
De exacte periode weet ik niet zo goed, zal rond ´75 - ´82 geweest zijn. Geweldige tijd gehad, veel plezier gehad. Of het nou een weekend was, een kamp of op troepavond de collecte voor Jantje Beton. Altijd en met veel plezier de jaren bij Scouting Oost 1 doorgebracht.

8 november 2007 Margriet Smiers
Ben als sherpa bij scouting oost 1 begonnen. Ben een jaar kookstaf geweest bij de gidsen en ben toen al vrij snel als leidster bij de gidsen aangesteld. In die periode ben ik ook als lid van de stam actief geweest. Heb nog steeds erg leuke contacten uit die tijd overgehouden.

6 november 2007 Jaap Hagens
Ik ben nooit lid geweest van een speltak maar kwam in contact met scouting via mijn zoon Sjoerd. Ben in een crisisperiode op verzoek van dhr. Somers sr. lid geworden van het stichtingsbestuur. Toen de crisis voorbij was ben ik een tijdje voorzitter geweest van het groepsbestuur. Wegens tijdsgebrek heb ik deze functie later opgegeven. Ben echter nog steeds (op de achtergrond) bezig met scouting met hand-en spandiensten. Jaarlijks ga ik als CT mee op zomerkamp en hoop dat zeker nog een aantal jaren te doen. Ik wens de feestcommissie veel plezier en succes met de voorbereidingen van alle festiviteiten in dit jubileumjaar.

31 juli 2007 Rob van Paridon
Als welp begonnen op de Zalig Mbagagroep onder leiding van akela Molenaar en een voor die tijd mooie Balou. (naam is me ontschoten)Hopman de Lange voor de verkenners. Ik herinner me vaandrig Hollanders, Kapelaan Eppings zorgde voor de geestelijke ondersteuning. Korte periode nog verkenner geweest. Geregeld op kamp geweest naar Limburg.

30 mei 2007 Wim Keller
Periode 1947-51 onder Akela Molenaar welp bij de Bavo groep van de Gerardus Majella Parochie. Daarna overgegaan naar de Z.MBagagroep van de Martelaren van Gorkum als verkenner tot 1955 onder Hopman de Lange en Deerenberg en Hollander. Laatste kamp was Heese, waana ik afhaakte. Enkele foto's zijn nog overgebleven, ik zal proberen ze te ontcijferen en door te mailen. Leuk die reunie ik zal zeker van de partij zijn.

9 mei 2007 Frans Wesseling
Ik leerde op school (St.Nicolaaslyceum) Martin Smits kennen die mij introduceerde. Martin zat bij de Meeuwenpatrouille en ik kwam bij de Haviken. Ik heb aan veel dingen meegedaan en het meest staat mij bij dat ik de kans kreeg naar de Jamboree in Sutton Coldfield (GB) te gaan in 1958. Het was de Jubilee Jamboree, de 50e. Ook herinner ik mij de jaarlijkse X-tocht en de Districts-patrouillewedstrijden. Namen die ik herinner: Theo Weber, Hans Hilferink, Hopman Span, Vaandigs De Lange, Deerenberg, Hollander, Oubaas Endel en natuurlijk Aalmoezenier Eppings die op een zomerkamp (Laag Soeren?) een "uitvaartdienst" hield voor een stel "boeven" die waren gesneuveld tijdens een nachtspel.

1 mei 2007 Hans Olthof
Begonnen als 8 jarig welp bij Akela Molenaar en Bagheera Sibbel. Als 12 jarige overgegaan naar de verkenners bij Hopman de Lange en Vaandrig Lensink Toen naar Hopman Bosse en Vaandrig Hollanders. Op 16 jarige leeftijd naar de rowans bij Chef Lensink en Chef Wickel.